Rabbijn Padwa

Rabbi PadwaRabbijn Pinchas Padwa werd geboren in Londen en zijn vader was de welbekende Rabbijn Joseph Padwa.

Rabbijn Padwa maakt deel uit van de derde generatie van de Padwa dynasty in Londen, die werd geleid door zijn grootvader Rabbijn H.B. Padwa, het hoofd van de orthodoxe gemeenschap in Engeland.

Rabbijn Padwa studeerde rabbijnse wetgeving en Joodse theologie onder leiding van zijn grootvader aan het Talmoed centrum in Londen, en later in Jeruzalem aan het Internationale Belz college.

In 1983 trouwde hij in Zürich in Zwitserland en studeerde verder aan het welbekende Kollel in Zürich.

In 1993  ontving hij zijn rabbinaal diploma van het Bes Din van Belz, waardoor hij de titel van rabbijn mocht voeren.

In 1994 werd Rabbijn Padwa benoemd als Rabbijn van de Belz gemeente in Zurich en als Kosher Administrator van de Israëlitische Religions Geselschaft in Zurich, waarbij hij de support van de bekende rabbijn Daniel Levy Za”l kreeg.

In het jaar 2000, werd hij aangesteld als Kosher Administrator van de Rabbinic Counsel of Europe, kantoorhoudende dicht bij het Europees Parlement.

In 2004 ontving hij het diploma van het Bes Din in Parijs, voorgezeten door de Opperrabbijn van Parijs, Rabbijn Cohen, dat hem in de mogelijkheid stelde beslissingen te nemen met betrekking tot huwelijken en echtscheidingen.

In 2008 werd Rabbijn Padwa aangesteld als rabbijn van de Orthodox Joodse Synagoge, Etz. Chaim in Amsterdam en in 2011 als Opperrabbijn van de Orthodoxe Gemeente, Machzike Tauro, in Amsterdam.

Rabbijn Padwa is een wereldwijd erkende autoriteit in de koshere industry, en heeft de reputatie vele gecompliceerde vraagstukken aangaande koshere productie op te lossen, gebaseerd op zijn diepgaande kennis van de joodse spijswetten.

Zijn adviezen worden door een groot aantal van de belangrijke koshere certificering agencies in wereld ingeroepen, zoals door de OU en OK agencies in de USA, de Badatz in Jeruzalem, Rabbijn Rubin, Rabbijn Landau en Rabbijn Seckbach in Israël.  

In september 2014 verhuisde Rabbijn Padwa naar Israël, alwaar hij, naast zijn verantwoordelijkheden binnen KCS , de verantwoordelijkheid kreeg over het netwerk van de Belz Kosher Institutions.